watashinoyume
ESTE UN VIS...ANIME!
Lista Forumurilor Pe Tematici
watashinoyume | Reguli | Inregistrare | Login

POZE WATASHINOYUME

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
AlexandraPopa la Simpatie.ro
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 39 ani
watashinoyume / legende japoneze / cele mai interesante legende japoneze pe care le stiti  
Autor
Mesaj Pagini: 1
haruka
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 55
eu stiu legende destul de multe...as vrea sa aud si de la voi...

cele mai legende japoneze care stiti stiu legende destul multe...as vrea aud voi...

39KB


_______________________________________
nu sunt un inger ce se zbate printre vise...nu sunt un inger...ce/si saruta victimele...nu sunt un inger pentruca iubesc moartea...nu sunt un inger..caci sunt  doar o umbra a propriei mele vointe asteptand in tacere ziua mortii mele...

pus acum 17 ani
   
haruka
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 55
chiar mi/ar placea...puteti cauta pe internet...hai...ca sunt ata t de frumoase si sunt foarte multe...

cele mai legende japoneze care stiti chiar mi/ar cauta sunt ata frumoase sunt foarte multe...

27.1KB


_______________________________________
nu sunt un inger ce se zbate printre vise...nu sunt un inger...ce/si saruta victimele...nu sunt un inger pentruca iubesc moartea...nu sunt un inger..caci sunt  doar o umbra a propriei mele vointe asteptand in tacere ziua mortii mele...

pus acum 17 ani
   
shinobi_koneko
Membru nou

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 13
eu am gasit cateva legende japoneze

Baku, mancatorul de vise
Japonezii superstitiosi gandesc ca visele urate se datoreaza spiritelor rele. Creatura supranaturala Baku este considerata a fi mancator de vise.
Baku este o corcitura de diverse animale: are chip de leu, trup de cal, coada de vaca, corn de rinocer si picioare de tigru. E inalt de aproape un metru, are capul si spatele negre, dar burta ii este alba si nasul arata infiorator. In timpul zilei este inactiv pt ca nu este dispus sa se miste in timp ce straluceste soarele. Imediat ce se intuneca, devine f sprinten si poate tocmai in aceasta trasatura a lui isi are originea asocierea lui cu visele.
Ori de cate ori cineva viseaza urat (si printre visele urate se numara: doi serpi incolaciti, vulpe cu voce de om, imbracaminte patata de sange, vas cu orez vorbitor etc.), acela apeleaza la Baku, rugandu-l sa-i manance visul cel rau.
Pe vremuri, se spune, japonezii tineau la capul patului o imagine care-l reprezenta pe Baku, ca sa-i poata pasa lui toate visele urate si sa scape de efectele negative ale acestora.



Oni si mireasa
Oni apar deseori in legendele vechi.Ei sunt diavoli, uneori chiar uriasi. Pot fi rosii, roz, albastri sau gri. In general au 3 coarne si uneori 3 ochi. O alta trasatura caracteristica o constituie faptul ca au 3 degete la maini. Se intampla sa fie uneori creaturi comice, dar in general sunt cruzi, rautaciosi si desfranati. Inteligenta nu pare sa-i caracterizeze.
Una dintre legende mentioneaza calatoria unei mirese spre satul viitorului sot cand, deasupra vehiculului care o transporta, a coborat un nor negru si ea a disparut pur si simplu. Mama a plecat imediat in cautarea fetei. Dupa o calatorie solitara si fara rezultate, ea a dat peste un templu locuit de o singura calugarita, care a adapostit-o peste noapte. Mama a aflat de la gazda ca fiica ei era captiva unui grup de oni, intr-un castel ce se afla in cealalta parte a raului. Podul era pazit de doi caini si mama il putea traversa numai cand acestia dormeau. In dimineata urmatoare, mama s-a trezit pe o campie intinsa. Templul si calugarita disparusera complet, dar podul, raul si cainii existau intr-adevar. Femeia si-a gasit copila si, in ciuda situatiei periculoase in care se afla, fata i-a dat mamei sa manance si a ascuns-o apoi intr-o lada de piatra inainte de a se intoarce cei care o rapisera. Dar mai-marele oni, care o considera de acum bunul personal, si-a dat seama imediat ca mai exista o fiinta umana in casa pt ca in gradina avea o planta magica ce inflorea ori de cate ori se aventura un muritor in tinutul lor. Inspirata, fata i-a spus ca tocmai ramasese insarcinata si asa se explica prezenta celei de-a doua flori pe planta. Explicatia l-a incantata teribil pe oni si acesta si-a adunat supusii ca sa banchetuiasca. Au chefuit pana s-au imbatat si oni care se considera stapanul fetei i-a cerut acesteia sa-l duca la culcare. El dormea intr-o lada de lemn cu sapte capace, dar fata l-a incuiat de data aceasta ca sa nu mai poata iesi. Cainii fusesera ucisi in timpul chefului, asa ca mama si fata puteau pleca nestingherite. Au luat-o spre cladirea cu vehicule si in timp ce se intrebau ce vehicul sa aleaga, a aparut calugarita care o adapostise pe mama si le-a sfatuit sa ia o barca si sa porneasca in josul raului.
Mai-marele oni s-a rezit de sete si a strigat-o pe fata sa-i aduca apa. Si-a sculat toti slujitorii, beti morti, si au pornit, impleticindu-se, spre rau. S-au repezit la apa ca sa-si potoleasca setea. Pe masura ce beau, nivelul apei scadea si barca a inceput sa o ia inapoi, spre ei. Calugarita a venit din nou in ajutorul fugarelor. Ea le-a indemnat pe mama si pe fiica sa-si desfaca kimonourile si sa-si arate goliciunea. Pt ca nu aveau de ales, femeile au facut ce li s-a spus. Cand le-au vazut, oni au ras cu hohote pana cand au inceput sa dea afara apa pe care o inghitisera. Raul s-a umplut iar si barcuta si-a vazut de drum.
Inainte de a disparea definitiv, calugarita i-a spus fericitei mame ca ea este, de fapt, sufletul unei statui din piatra si ca ar dori, in schimbul serviciilor pe care i le-a facut, sa se ocupe de inaltarea, in fiecare an, a cate unei statui care sa stea langa ea. Cele doua femei s-au conformat dorintelor calugaritei-statuie.




Vrabia si randunica:
In mai multe parti ale Japoniei inca se mai crede ca vrabia si randunica au fost surori in vremurile de demult. Fiind surori, semanau mult dar, ca in multe cazuri, aveau firi diferite si din pricina aceasta au ajuns pana la urma sa nu mai semene la fizic.
Pe vremea cand erau inca surori si se jucau impreuna, au primit trista veste ca parintii lor erau pe moarte. S-au decis amandoua sa plece acasa sa-si vada parintii. Randunica, fiind mult mai cocheta, s-a apucat sa-si faca toaleta si sa-si aranjeze penele, dar acestea i-au luat mult timp si a ajuns dupa ce i-au murit parintii. Vrabia, care-si facea toaleta exact in clipa in care a sosit vestea cea dureroasa, a lasat totul balta si a dat fuga acasa, prinzandu-si parintii inca in viata.
Pt ca vrabia a dat dovada de dragoste filiala, a fost rasplatita cu mancare din belsug. Dar pt ca si-a intrerupt toaleta, s-a uratit din clipa aceea. Randunica este insa frumoasa si in ziua de azi pt ca ea n-a luat-o din loc pana nu s-a aranjat. Deoarece n-a ajuns sa-si vada parintii inainte ca ei sa inchida ochii pe vecie, a fost pedepsita astfel: ea trebuie sa calatoreasca in toata lumea dupa mancare si uneori mananca si noroi.
Aspectul lor s-a schimbat de la moartea parintilor. Si pt ca nu mai au aceeasi forma si culoare, nu mai sunt atat de bune prietene ca pe vremuri. Cuiburile facute de randunici sunt deseori ocupate de vrabii si invers, Nici nu prea mai stau de vorba...poate si pt faptul ca se intalnesc destul de rar. Fiecare a fost rasplatita de zei pt calitati si pedepsita pt defecte.



Narcisa:
Exista multe legende legate de narcise, dar una dintre ele relateaza originea infloririi ei in timpul iernii.
Traiau odata doua surori orfane. Erau f frumoase. Intr-o buna zi, cea mare a murit pe neasteptate si cea mica a fost f afectata de aceasta tragedie. Se plimba zilnic pe campii si dealuri si nu facea decat sa deplanga moartea surorii ei iubite.
Intr-una din plimbarile ei solitare a dat peste un lac. Cand s-a apropiat de marginea apei, a constatat cu surprindere ca sora ei moarta o privea cu tristete din apa. In ciuda faptului ca s-a speriat cand a vazut-o intr-un loc atat de pustiu, dupa aceasta descoperire a venit zilnic la lac pentru a-si privi sora printre ierburile care pluteau pe apa.
Bineinteles ca fata nu si-a dat seama ca imaginea ei se reflecta in apa ca intr-o oglinda.
Facandu-i-se mila de ea, spiritul lacului a decis sa-i transforme sora intr-o floare frumoasa pe care fata sa o iubeasca si sa o priveasca cu placere.
In ziua urmatoare, fata a vazut pt o clipa imaginea surorii ei, dar aceasta a disparut brusc si in locul ei a aparut o floare frumos mirositoare. A inteles imediat ca sora ei devenise floare, asa ca a ingrijit-o cu dragoste zi de zi.
Floarea iesea din apa si de aceea a fost numita "spiritul apei" (suisen), adica "narcisa"



Femeia Zapezilor - Yuki onna
Yuki-onna arata ca o stafie si are obiceiul de a aprea in toiul viscolelor pt a-i adormi pe barbati pe vecie. E tanara, frumoasa si are o fire vesela, asa ca nu-i e greu sa-i ademeneasca.
Doi barbati, unul batran si unul tanar, s-au adapostit intr-o coliba de munte in timpul unui viscol. Yuki-onna a aparut imediat si a suflat asupra celui in varsta somnul de veci. S-a apropiat si de cel tanar si i-a promis ca-l va cruta cu conditia sa nu povesteasca nimanui, niciodata ceea ce vazuse.
A doua zi, tanarul, de frica, a lasat sa se inteleaga faptul ca cel batran murise de frig. Dupa o vreme, a cunoscut o tanara frumoasa pe nume Yuki, cu care s-a casatorit. Fiind un nume obisnuit, el nu a facut nici o legatura cu intamplarea dim munti. Yuki s-a dovedit a fi o sotie iubitoare, o mama exceptionala si o nora ideala. Dupa cativa ani de casnicie, barbatul i-a spus, intr-o seara ca, asa cum statea cu fata la foc, chipul ei ii amintea de un episod din tinerete. Si i-a povestit despre coliba din munti si despre moartea camaradului sau. Yuki s-a schimbat imediat la fat si i-a amintit sotului ei de promisiunea pe car i-o facuse, de a nu pomeni nimic despre cele petrecute in noaptea cu pricina. I-a mai spus ca daca nu ar fi avut copii, l-ar fi ucis pe loc. Drept pedeapsa, insa, s-a topit in vazduh si nu si-a mai facut niciodata aparitia la familia ei.



mie mi-au placut legendele mai ales cea cu yuki onna acum va las pe voi sa comentati

cele mai legende japoneze care stiti gasit cateva legende japoneze baku, mancatorul vise japonezii

34.1KB


_______________________________________
Frumusetea, dragostea, incantarea Nu cunosc nici moartea nici schimbarea.Simturile noastre-s prea obscure Spre a percepe razele lor pure...

pus acum 16 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la